Δημοσιεύσεις

Ως αμιγώς συμβουλευτική και οργανωτική ομάδα, αποσκοπούμε στην ελεύθερη ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και απόψεων στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης.

Στην ενότητα αυτή, θα βρείτε απόψεις και θεωρίες ή case studies σε γραπτή μορφή ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube στο οποίο μπορείτε να εγγραφτείτε για να παραμείνετε ενημερωμένος.

Στείλτε μας email στο info.2Secondo@gmail.com
Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook @2Secondo
Συνεργαστείτε μαζί μας στο linkedin
Ζητήστε μας μία τηκεδιάσκεψη επικοινωνίας μέσω Google Meet
Συνομιλίστε μαζί μας στο messenger @2Secondo
24ωρη υποστήριξη μέσω chat από το Google Chat
Στείλτε μας άμεσο μήνυμα στο Viber
Κάντε μας μία φωνητική ή και οπτική κληση μέσω Google Duo
Παρακολουθείστε χρήσιμα video στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε χρήσιμα αρχεία στον δημόσια κοινόχρηστο φάκελο μας στο Google Drive
Ακολουθήστε μας στο instagram
Αναζητήστε μας στο διαδίκτυο

marketing, το εργαλείο του ωραίου

Δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ξέρετε υπάρχει κόσμος ανάμεσα μας που τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η εικόνα του πολύ φτάνει σε ένα σημείο να δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτή πάρα σε οτιδήποτε πιο ουσιαστικό θα υπήρχε πάνω του, όπως το πνεύμα του για παράδειγμα.


Εδώ έχω την πρώτη ένσταση του προβληματισμού μου, αφού υπάρχει πολύς κόσμος ανάμεσα μας που ευημερει ή αν θέλετε βγάζει το ψωμί του, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο δηλαδή καλλιεργωντας την εικόνα του. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ακόμα κι αν εκφυλίζει το σημερινό μου κείμενο είναι η άγνωστη Χ, Kim Kardashian. Τι κάνει; Πως κατάφερε να βγάλει λεφτά και να εδραιωθεί με αυτό που κάνει;


Η λέξη κλειδί σήμερα είναι το Marketing, ένα παρακλάδι της Διοίκησης Επιχειρήσεων που πλέον είναι τόσο ανεξάρτητο από αυτή που μπορεί να σταθεί ως μία ολόκληρη επιστήμη. Γιατί η αλήθεια και το ψέμα δεν λένε και πολλά, η ωραιοποιημένη αλήθεια και το ωραιοποιημένο ψέμα είναι τόσο διαφορετικά που ο μέσος νους μπορεί εύκολα να υιοθετήσει.


Σήμερα κάνουμε όλοι Marketing. Συνήθως το κάνουμε ασυναίσθητα όμως είναι γεγονός πως αυτή η αργή τριβή μας με το Marketing άλλαξε εντελώς τον τρόπο που ακούμε, δεχόμαστε ένα μήνυμα και αντίστοιχα επικοινωνούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.


Δεν είναι κακό να ενδιαφερόμαστε για την εικόνα μας, δεν είναι κακό να προσέχουμε την εικόνα των άλλων. Στην κοινωνία μας είναι μάλλον αυτονόητο. Το θέμα είναι να κάνουμε σωστή διαχείριση της εικόνας αυτής. Στο μέτρο που είναι σωστό, στο μέτρο που θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σεβομενοι ένα άτυπο όριο μετά από το οποίο προσεγγίζουμε τα όρια της γελοιότητας.

26/01/2017

τι κάνεις για να διαφημίσεις την επιχείριση σου;

Ωραία, έφτιαξες ένα ωραίο και χρήσιμο κατάστημα στην γειτονιά σου και αν όλα πηγαίνουν καλά, σημαίνει ότι έχεις πωλήσεις ή παραγγελίες από την γύρω περιοχή. Όμως, γιατί να μένεις μόνο εκεί;

Η προώθηση της επιχείρησής σου ή αλλιώς marketing σου προσφέρει εύκολους, ανέξοδους, οικονομικούς και απλούς τρόπους να προωθείς την επιχείρηση σου πέρα από τα γεωγραφικά σου όρια. Στην πόλη σου, στην χώρα σου, ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προώθηση είναι μια ανεξάντλητη πηγή ιδεών που με κάποιο τρόπο πρέπει να ταιριάξουν στον κλάδο της επιχείρησης σου αλλά και σε εσένα σαν επιχειρηματία και τους στόχους σου ή τους πελάτες που θέλεις να προσελκύσεις.

Συχνά -ειδικά στην Ελλάδα- παρατηρείται το φαινόμενο κανείς να μην κάνει τίποτα για να προωθήσει την επιχείρηση του. Βασίζεται στον κύκλο του και θεωρεί πως αυτό είναι αρκετό για να την διαδώσει. Άλλοι πάλι αποφασίζουν να δαπανήσουν ένα ποσό χωρίς όμως να προβλέψουν επαγγελματικούς τρόπους προώθησης. Έτσι, συχνά δαπανούν χρήματα σε λάθος κανάλια επικοινωνίας με αποτέλεσμα μέρος της διαφήμισης τους να καταλήγει σε κοινό άσχετο που ουδέποτε δεν θα είναι δυνητικοί πελάτες.

Καμιά φορά είναι πιο σημαντική η επένδυση στην μελέτη της προώθησης πάρα στην επένδυση της ίδιας της προώθησης, αλλά αυτό συνήθως δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τους επαγγελματίες που βιάζονται να δουν αποτελέσματα.

Ίσως γι' αυτό θα ήταν σημαντικότερο πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε μία αφίσα ή να δημιουργήσετε την σελίδα σας στα κοινωνικά δίκτυα, να κάνετε μια συζήτηση με κάποιον ειδικό. Να δεχτείτε προτάσεις και ιδέες και να προσπαθήσετε να προσαρμόσετε την φιλοσοφία σας με τις προτάσεις που θα ακούσετε και να δημιουργήσετε ένα σωστό USP και SWOT.

εισαγωγή και γνωριμία

Ευχές για το 2021 ή μήπως ευκαιρίες επανεκκίνησης;

αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων

το ζήτημα των ωραρίων

η λάθος επικοινωνία στις επιχειρήσεις


δώστε αύξηση στον εργαζόμενο χωρίς έξοδα


του Γιάννη Σπυριδάκη

Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που ο καθένας από εμάς πάει κάθε μέρα στην δουλειά και περνάει σε αυτόν τον χώρο τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας του. Το χρήμα. Πίσω απ' αυτό βέβαια κρύβονται πολλά ακόμα, όπως η κοινωνικότητα, η αναγνώριση, η προσπάθεια, η συνεργασία, η ομαδικότητα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία και πολλές ακόμα έννοιες που ο ένας τους πόλος είναι πάντοτε η ικανοποίηση του καλώς νοούμενου "εγώ" του ανθρώπου και ο άλλος πόλος... το χρήμα.


Λίγο-πολύ, εργαζόμενοι είμαστε όλοι. Απλά η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται σε/για κάποιον και μια μικρή μειοψηφία είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι εργάζονται έχοντας παράλληλα άλλους να εργάζονται για εκείνους. Αυτοί οι δεύτεροι βέβαια έχουν και τον άχαρο ρόλο του εργοδότη. Του τύπου δηλαδή που εργοδοτεί και πληρώνει την πλειοψηφία που λέγαμε.


Το περιβάλλον και οι εργασιακές συνθήκες αποτελούν ένα βασικό πυλώνα της εργασιακής ζωής ενός εργαζομένου και αυτό έρχεται πολύ ψηλά στην πυραμίδα των αναγκών ενός εργαζομένου στην κορυφή της οποίας βρίσκεται φυσικά ο μισθός.


Ο μισθός ωστόσο ετυμολογικά δεν ανταποκρίνεται εξ ορισμού στα χρήματα. Αφορά την ανταπόδοση για την εργασία που προσφέρει ο καθένας. Και όταν αυτή είναι τόσο αποδοτική, συνήθως στο πέρασμα του χρόνου αυτό φέρνει στο τραπέζι και την συζήτηση για αύξηση. Αύξηση του μισθού. Όταν αυτή έρχεται, ο εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος. Όταν αυτή δεν έρχεται, ο εργαζόμενος είναι δυσαρεστημένος.


Πόσοι από εσάς όμως εξετάσατε το ενδεχόμενο να ανταμείψετε τον εργαζόμενο σας με κάτι επιπλέον που δεν μετριέται σε χαρτονομίσματα; Πόσοι σκεφτήκατε να πληρώσετε σε κάτι άυλο και μη μετρήσιμο;


Κι όμως, υπάρχουν πολλές μορφές αναγνώρισης της απόδοσης του εργαζομένου. Είναι, το κάλεσμα σε ένα meeting μέσα στο οποίο θα ακούσετε την γνώμη του για την πρόοδο της εταιρείας. Είναι ο σεβασμός στην επιλογή του σε ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασιστεί. Είναι η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα χρονικά όρια που του επιτρέπουν να την εκτελέσει συμβάλλοντας στην αυτοπεποίθηση και καθιέρωση του. Είναι η γνωριμία του με άλλα στελέχη ή μεγάλους πελάτες ή προμηθευτές. Είναι ένας τίτλος που θα δοθεί για να αναδείξει την συνεισφορά του στο πόσο. Προϊστάμενος ή υπεύθυνος ή συντονιστής κλπ.


Ένας καλός ηγέτης γνωρίζει πως να ανταμείψει τον υπάλληλο του. Γνωρίζει πως να τον αναβαθμίσει ψυχολογικά και εργασιακά χωρίς να το κάνει μισθολογικά.


Όμως θα κάνουμε μια παύση εδώ για να ισορροπήσουμε την έννοια του κειμένου αυτού. Βλέπετε, ναι μεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις για την αναβάθμιση του υπαλλήλου στην εταιρεία, όταν όμως αυτές παγιώνονται, όταν ο σωστός και αποδοτικός εργαζόμενος ανταμείβεται συνεχώς με λόγια και αέρινους τίτλους, χωρίς ποτέ να μην υπάρχει σαν προοπτική μία οικονομική αύξηση του μισθού, τότε περνάμε στο άλλο άκρο. Σε εκείνο ενός εργοδότη διπλωμάτη που συνεχώς κερδίζει χρόνο με τεχνάσματα και ουσιαστικά απλά εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο του.


Κατά συνέπεια -και επειδή η σχέση εργαζόμενου και εργοδότη έχει ανεξάντλητα κεφάλαια μελέτης- είναι υπέροχα ενδιαφέρον το πως μπορεί κανείς να αναβαθμίσει τον υπάλληλο του κερδίζοντας ο ίδιος σε παραγωγικότητα και κάνοντας τον ίδιο πιο ευτυχισμένο, πιο κινητοποιημένο και κάπου ενδιάμεσα και λίγο περισσότερο οικονομικά αναβαθμισμένο!

πηγή κειμένου: www.yannidakis.net


τα 3 βήματα του Marketing και τα 3 επιπλέον μυστικά

Η πανδημία στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις

Μαθαίνοντας στην τάξη

Στόχευση Πελατών

Εισαγωγή στα Κοινωνικά Δίκτυα - Συχνότητα Δημοσιεύσεων

Η Ψηφιοποίηση των Επιχειρήσεων

Στείλτε μας email στο info.2Secondo@gmail.com
Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook @2Secondo
Συνεργαστείτε μαζί μας στο linkedin
Ζητήστε μας μία τηκεδιάσκεψη επικοινωνίας μέσω Google Meet
Συνομιλίστε μαζί μας στο messenger @2Secondo
24ωρη υποστήριξη μέσω chat από το Google Chat
Στείλτε μας άμεσο μήνυμα στο Viber
Κάντε μας μία φωνητική ή και οπτική κληση μέσω Google Duo
Παρακολουθείστε χρήσιμα video στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε χρήσιμα αρχεία στον δημόσια κοινόχρηστο φάκελο μας στο Google Drive
Ακολουθήστε μας στο instagram
Αναζητήστε μας στο διαδίκτυο