Οικονομική Διαχείριση

οικονομική διαχείριση NEMIA

Το nemia είναι μία εφαρμογή Οικονομικής Διαχείρισης για Ιδιώτες και Επαγγελματίες.

Καταχώρηση Εσόδων / Εξόδων με αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο για τα υπόλοιπα σας.

Αυτόματη Φόρμα Συμπλήρωσης Δεδομένων
με πρόσβαση από κινητό ή υπολογιστή καταχωρώντας έσοδα και έξοδα

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν χρόνο για πολύπλοκες καταχωρήσεις των εσόδων-εξόδων σε αρχεία και βάσεις δεδομένων, τότε η εφαρμογή Nemia θα γίνει ο ιδανικός σας βοηθός.

Με πρόσβαση από υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο χωρίς εγκατάσταση! Υποστηρίζεται παράλληλη χρήση από όσα μέλη της οικογένειας ή της επιχείρησης, επιθυμείτε με πρόσβαση για τον καθένα όπως ορίζετε εσείς!

Η εφαρμογή nemia είναι απόλυτα προσαρμόσιμη σε όσα πεδία ή κατηγορίες εσόδων και εξόδων χρειάζεστε κι έτσι μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Συμπληρώνοντας μία απλή φόρμα ενημερώνετε άμεσα και αυτόματα όσα πεδία, αρχεία ή και κατηγορίες εσείς επιλέγετε ώστε να έχετε καλύτερη επισκόπηση, διαχείριση και έλεγχο των οικονομικών σας.

Η εφαρμογή μπορεί να κάνει επαναφορά σε κάθε οικονομικό έτος, ενσωματώνοντας ωστόσο τα σύνολα του προηγούμενου, ακριβώς με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε! 

Όλα μας τα προϊόντα είναι cloud-based, δεν απαιτούν καμία εγκατάσταση, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Φιλικό Περιβάλλον Χρήστη

Τα έξοδα (αλλά και τα έσοδα) σας χωρίζονται σε όσες κατηγορίες εσείς επιθυμείτε στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση ανά πάσα ώρα, καθώς επίσης να βλέπετε τους στόχους, τα όρια και τα υπόλοιπα σας ανά κατηγορία ή συνολικά, ακριβώς με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε.

Παράλληλα το περιβάλλον χρήστη (UI) είναι ευκολονόητο, προσιτό και πιο εύκολο από κάθε άλλη εφαρμογή ακριβώς επειδή είναι φτιαγμένο ειδικά για εσάς.

Γραφήματα Εξέλιξης Εσόδων-Εξόδων

Καθώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή NEMIA τα δεδομένα που συλλέγονται δημιουργούν λίστες, στατιστικές και γραφήματα, ανά πάστα στιγμή έτοιμα προς προβολή για την δική σας διευκόλυνση και εξαγωγή συμπερασμάτων, κατευθύνσεων και άλλων ενεργειών για την επιχείρηση ή τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Παράλληλα έχετε την ευκαιρία να θέσετε νέους κανόνες ή και να ορίσετε ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως την πληρωμή ενός λογαριασμού ή την καταβολή ενός δανείου. 

Παρακολουθήστε ακόμα σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα του κάθε φακέλου σας ανά κατηγορία μέσα στο μήνα.

Αυτοματοποιημένη Βάση Δεδομένων

Μία βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία που καταχωρείτε, δημιουργείται αυτόματα από την απλή φόρμα που εσείς βλέπετε και χρησιμοποιείτε! 

Εσείς μπορείτε απλά να ελέγχετε όποτε θέλετε τα καταχωρημένα δεδομένα με τον τρόπο που εσείς χρειάζεστε ή επιθυμείτε.

Αποκτήστε το δικό σας προσωποποιημένο NEMIA φτιαγμένο ειδικά για εσάς

Ζητήστε το στέλνοντας μήνυμα στο info@2Secondo.net
ή ζητήστε προσφορά